Persoonlijkheidsanalyse

Er zijn meerdere mogelijkheden waarbij ik jou of jouw organisatie kan ondersteunen op het gebied van persoonlijkheidsanalyse of Profiling.

Betrouwbaarheidsonderzoek

Bij het voeren van sollicitatie- of aanstellingsgesprekken heeft het grote meerwaarde om af te wijken van het stellen van standaardvragen op basis van wat iemand zegt. Het is interessanter te kijken naar het gedrag dat iemand laat zien en op basis daarvan je vragen te stellen. Door op een andere manier te communiceren kom je tot de kerk van wat iemand drijft, tot het ophalen van juiste informatie en de controle of deze informatie kloppend is. Na een gespreksanalyse wordt een advies op maat gegeven.

Persoonlijkheidsanalyse

Wanneer je weet wie je bent, wat je drijft en wat je onderliggende behoefte als mens is sta je stevig in je schoenen. In het leven doe je (onbewust) ervaringen op die zorgen voor overtuigingen over jezelf en jouw mogelijkheden en capaciteiten. Deze overtuigingen kunnen waar zijn, maar soms weet je misschien niet wat je drijft en hoe je het beste uit jezelf haalt. Door te observeren en met elkaar in gesprek te gaan help ik je graag dichterbij jouw waarden en overtuigingen te komen en daag ik je uit het soms eens van een andere kant te bekijken. Naast gesprekken en observatie gebruik ik persoonlijkheidsonderzoek en samen vormt dit een analyse op maat.

Analyse voor leiders

Je werkt misschien net als leidinggevende of bent al jaren onderweg en een 'rot in het vak'. Het kan je helpen een beeld te krijgen van je eigen krachten en dingen je nog (verder) kunt ontwikkelen. Je bent nooit uitgeleerd en ik geloof dat er altijd ruimte is om te ontwikkelen. Misschien zie je door alle jaren ervaring niet meer waar je nog meer uit jezelf kunt halen, of heb je behoefte aan iemand die eens mee kijkt met jou en je team om te helpen nog meer succes te boeken. Ik hoor graag wat jouw wens is!