Teamanalyse

Wil je als team verder groeien en vanuit een nieuwe blik kijken naar jullie team? Denk aan communicatie, leiderschap, ingesleten gedragspatronen en ongeschreven regels dan maak ik graag kennis! Niet vanuit een standaard methodiek maar door te kijken naar hoe jullie bewegen, wat er niet hardop wordt gezegd en naar jullie onderling non-verbale communicatie kan ik een hele nieuwe kijk op jullie samenwerking bieden.

Waar liggen jullie kansen en mogelijkheden? Wat speelt er onder de oppervlakte maar wordt niet uitgesproken en welke overtuigingen hebben jullie als team? Op een veilige en laagdrempelige manier spreek ik uit wat ik zie en doe ik een mooie aanbeveling die jullie verder brengt. 

Wat levert dat je op? Positiviteit! Nieuwe kansen en mogelijkheden, groei en het behalen van jullie resultaten. Want als je opruimt wat opgeruimd moet worden, ontstaat er ruimte om te groeien. De gezamenlijke ballast gooien we weg en we gaan het gesprek aan over wat dan wél.

Onderwerpen in teamanalyse

Er is veel onderzoek gedaan naar succesvolle teams. Een teamanalyse is geschikt voor succesvolle teams, maar ook voor teams waar problemen zijn in de samenwerking. In het eerste geval kan het helpen een extra boost te geven en visie te ontwikkelen voor de toekomst en te onderzoeken welke groeimogelijkheden er nog zijn. Ook kan het individuele teamleden versterken en zicht geven op hun potentieel.

In teams waar problemen zijn in de samenwerking helpt een teamanalyse om te werken aan:

  • het versterken van hechte en stabiele relaties tussen teamleden
  • het vergroten van het onderlinge vertrouwen
  • het zichtbaar krijgen van problemen in de onderstroom van teams
  • blokkaden in het geven en ontvangen van feedback
  • het zichtbaar maken van versterkend en remmend gedrag van individuele teamleden