De kracht van vrouwelijk leiderschap

Mensen die mij kennen weten dat de kracht van de vrouw en vrouwelijk leiderschap belangrijke thema’s voor mij zijn en waar ik me graag mee bezig houd. Ik vind krachtige vrouwelijke leiders inspirerend. Ik ben opgegroeid in een erg conservatieve christelijke omgeving. Het beeld van de vrouw dat daarin geschetst en ook overgebracht werd, was met name dienend, zorgend, onderdanig en naar mijn gevoel vooral zonder eigen stem. Soms zelfs in letterlijke zin, waarin de vrouw niet gehoord werd en de man werd gezien als de wijze en krachtige.

Met respect voor elk mens, zijn eigen overtuigingen en de wijze waarop elk mens zijn eigen leven vorm mag geven, laat ik inmiddels graag mijn eigen geluid horen. Mijn vrouwelijke geluid, kracht en leiderschap. Leiderschap met vrouwelijke energie; krachtig en eigen.

Niet alleen in mijn eigen leven en omgeving zijn de thema's vrouwelijk leiderschap, gelijkwaardigheid en kansengelijkheid een belangrijk onderwerp. In de maatschappij, organisaties, het bedrijfsleven, steeds vaker wordt er gekeken naar kansengelijkheid en de positieve kracht die uitgaat van meer feminiene energie aan ‘de top’.

Voordat ik verder schrijf wil ik graag benadrukken dat ik niet wil streven naar overheersing door de vrouw, ook geen mannelijke leiderschapskwaliteiten wil afdoen en geen enkele man wil benadelen (juist niet, sámen is toch zoveel mooier!). Gelijkwaardigheid en kansengelijkheid vind ik twee belangrijke waarden. De één niet meer of minder dan de ander, allebei dezelfde kansen en eisen.

Vrouwelijk leiderschap

In de dagelijkse praktijk, in literatuur, in onderzoek naar leiderschap komt naar voren dat vrouwen een uniek perspectief en ook unieke vaardigheden bezitten die ook naar voren komt in de leiderschapsrollen die zij hebben. De kracht van de vrouw zie je terug in het bedrijfsleven, activisme en politiek. Het klinkt misschien als een schot voor open doel (maar toch zeg ik het graag nogmaals ;-)): vrouwelijke leiders hebben keer op keer laten zien dat ze de macht hebben om een betekenisvolle verandering teweeg te brengen.

Ik neem je graag mee in een aantal eigenschappen die vaak meer tot uiting komen in vrouwelijk leiderschap, dan in mannelijk leiderschap. Ik wil daarin zeker niet generaliseren of stereotyperen, mannen kunnen ook empathisch zijn, prioriteiten stellen, inclusief denken en samenwerken ;-).

Empathie

Een van de krachtige kenmerken van vrouwelijk leiderschap is empathie. Vrouwen hebben over het algemeen een hoger niveau van emotionele intelligentie, waardoor ze op een dieper niveau contact kunnen maken met mensen en sterke relaties kunnen opbouwen. Deze vaardigheid is vooral belangrijk in leiderschapsrollen, in contact met teamleden, collega’s en anderen. Dit kan zorgen voor teamsuccessen en doelen behalen. Een vrouwelijke leider die zich kan inleven in haar team en hun behoeften en wensen begrijpt, zorgt voor een positieve en creatieve werkomgeving. Ik ben ervan overtuigd dat sensitiviteit en empathie ook sneller leidt tot zicht om wat er in de onderstroom gebeurt. Het gevaar kan zijn dat het teveel over gevoel gaat, maar een krachtige leider weet dit gevoel ook te onderbouwen en op een prettige manier door te geven.

Twee dingen tegelijk doen

Misschien lekker kort door de bocht, er worden veel grapjes over gemaakt, maar misschien zit er wel een kern van waarheid in?

Vrouwen kunnen over het algemeen effectief meerdere dingen tegelijk doen en prioriteiten stellen. Over het algemeen worden vrouwen meer geconfronteerd met het hooghouden van veel verschillende ballen, daar waar vrouwen nog steeds vaker voor kinderen, het huishouden en hun omgeving zorgen. Kun je nagaan wat dat betekent als zij daarnaast ook nog carrière willen maken. Misschien is gelijkwaardigheid thuis ook nog een leuk thema voor een volgende blog ;-).

De voordelen van het makkelijk meerdere dingen tegelijk kunnen doen kun je doorvoeren naar het werk. Daar ga je aan de slag met meerdere projecten, meerdere teams en teamleden, meerdere taken en afwegingen maken in verschillende belangen. Dit gaat vrouwen doorgaans op een natuurlijke manier makkelijker af.

Samenwerken en inclusiviteit

Vrouwelijke leiders hebben ook de neiging om meer samen te werken en inclusiever te zijn bij het maken van beslissingen. Door het samen te doen wordt een probleem of onderwerp bekeken vanuit verschillende perspectieven en meningen en uiteindelijk kan dit helpen een weloverwogen beslissing te maken. Het positieve effect hiervan zie ik nog breder; de stem van iedereen wordt gehoord, er is aandacht voor alle teamleden en hun persoonlijke kwaliteit wordt meegenomen in de beslissing. Wat ik terugzie in organisaties waar veel vrouwelijk leiderschap is, is de onderlinge cohesie. Vrouwen ondersteunen andere vrouwen, elkaars krachten worden vergroot en versterkt.

Bevorderen van gendergelijkheid

Een van de belangrijkste manieren waarop vrouwelijke leiders een positieve impact kunnen hebben, is door het doorbreken van genderbarrières en gendergelijkheid te bevorderen. Hoewel ik dit tweeledig vind, ten diepste hoop ik dat dit in de toekomst niet meer nodig hoeft te zijn. Dat elk mens, ongeacht gender, met waarde wordt gezien en gelijk is aan elk ander mens. De één niet meer dan de ander. De mannelijke leider met zijn kwaliteiten en de vrouw met de hare, in leiderschap dat het team of de situatie op dat moment kan bieden wat er nodig is!

Inspiratie nodig?

Heb je zelf inspiratie nodig van vrouwelijke leiders die een grote impact hebben gemaakt? Kijk dan eens naar Kamala Harris, Oprah Winfrey, Malala Yousafzai, Mary Robinson en dichter bij huis: Sigrid Kaag en Femke Halsema.

Door vrouwelijk leiderschap te omarmen en te promoten, kunnen we een meer diverse, rechtvaardige en succesvolle wereld voor iedereen creëren.