Profiling

Als het gaat om communiceren is non-verbale communicatie een fundamenteel aspect van interactie tussen mensen. Mensen zenden altijd signalen uit via lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, gebaren en intonatie. Verbale communicatie is één aspect van communicatie, maar dat wat je uitzendt via non-verbale communicatie zijn net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker dan de woorden die je uitspreekt.

Graag help ik jou of je organisatie met het begrijpen, interpreteren en duiden van non-verbale communicatie. Dit gaat je helpen om effectiever te communiceren, betere relaties op te bouwen en succesvoller te zijn in je persoonlijke en werkende leven.

De kracht van non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie omvat heel veel aspecten; zoals gezichtsuitdrukkingen, (de mate van) oogcontact, gebaren, lichaamshouding, biologische aspecten, stemintonatie en micro-expressie. Door non-verbale communicatie van de ander en jouzelf op een deskundige manier te analyseren, kun je invloed uitoefenen op het gesprek of de situatie. Dit helpt om inzicht te krijgen in gedachten, intenties en emoties.

Wat kan ik voor je doen?

Individuele profiling

Ik analyseer non-verbale signaleren van individuen. Dan kun je denken aan persoonlijke ontmoetingen, een zakelijke onderhandeling of bij sollicitatieprocedures. Dit helpt in inzicht bij het nemen van beslissingen of de uitkomst van een gesprek.

Emotie-analyse

Er zijn veel misvattingen over het interpreteren van emoties. Je kunt niet zomaar een emotie aflezen van een gezicht. Wel kun je aan de hand van het analyseren van micro-expressie en houding andere vragen stellen die helpen om invloed uit te oefenen op veiligheid en relatie. Deze vorm van analyse kan helpen bij sollicitatiegesprekken, onderhandelingen of onderzoek.

Cultuurspecifieke interpretatie

Non-verbale communicatie kunnen variëren, afhankelijk van culturele achtergronden. Kennis van deze aspecten is nodig om non-verbale communicatie juist te interpreteren. Wanneer je te maken hebt met interculturele interactie help ik je graag om deze te analyseren.

Training en workshops

Mijn interactieve workshops en trainingssessies zijn gemaakt om jouw begrip van non-verbale communicatie te vergroten en je eigen vaardigheden om deze te interpreteren te vergroten. Als je leidinggeeft en meer inzicht wilt in jouw teamleden of je persoonlijke relaties wilt verbeteren ben je van harte welkom!

Kennis maken?

Reageer hieronder (geheel vrijblijvend) en ik denk graag met je mee of ik of een con-collega je kan helpen met je vraag!